Welkom bij Oogcontact-West!

Dit gezichtenboek, van de Westerkerk in Veenendaal, heeft als doel om elkaar te vinden, te leren kennen en te bemoedigen bij blijde en droevige gebeurtenissen. Hieronder vindt u eerst een blok met “Algemene informatie”, daarna vindt u onder “Gebruiksaanwijzing” de uitleg over de werking van de website.

Algemene informatie

Stamboomprincipe
Oogcontact-West is opgezet volgens het stamboomprincipe. Dat wil zeggen dat er (familie) relaties gelegd kunnen worden tussen gemeenteleden onderling. Als deze relaties gelegd zijn, dan worden partners naast elkaar weergegeven en kinderen onder hun ouders.

Foto’s
Om een uniforme uitstraling te houden worden alle foto’s voor site centraal gemaakt door de commissie Oogcontact. Voor het stamboomprincipe wordt ieder gemeentelid apart op de foto gezet. Hiervoor zullen regelmatig fotomomenten georganiseerd worden. Zodra er een nieuw fotomoment wordt ingepland, zal dit gecommuniceerd worden. Als u om fysieke redenen niet in de gelegenheid bent om naar de Westerkerk te komen voor een fotomoment kunt u hierover contact opnemen met de commissie Oogcontact.

Altijd actueel
Het grote voordeel van de digitale versie van Oogcontact-West is dat u op ieder moment uw gegevens naar wens kunt bijwerken. Op het moment dat uw bestaande foto aan vervanging toe is, dan kunt u een nieuwe foto laten maken tijdens het eerst volgende fotomoment.

Spelregels
Iedere gebruiker is verantwoordelijk voor de juistheid en actualiteit van zijn eigen gegevens. Ook kiest de gebruiker zelf welke informatie er wel of niet wordt getoond, door simpelweg de gewenste velden leeg te laten. Natuurlijk vinden wij het leuk als iedereen zijn gegevens zo volledig mogelijk invult, maar wij hebben begrip voor het feit dat sommigen hier voorzichtig mee zijn. Wij willen hierbij benadrukken dat de website niet vrij toegankelijk is, maar dat deze alleen te bereiken is voor degenen die zich hebben ingeschreven en een gebruikersnaam met wachtwoord hebben ontvangen. Ook kan de informatie in Oogcontact niet met behulp van zoekmachines (zoals google, e.d.) gevonden worden.

Wij zouden u ook willen vragen om het ons te melden als u fouten/onvolkomenheden bij de omschrijvingen van andere personen tegenkomt. Wij nemen dan contact op met de desbetreffende persoon. Op deze manier zorgen we er met zijn allen voor dat we een accuraat en actueel gezichtenboek houden.

Contact
Bovenaan de site kunt u op “Contact” klikken. U kunt dan een e-mail sturen naar de beheerder van de website. Deze probeert zo spoedig mogelijk een reactie te geven op uw vragen en of opmerkingen.
Nadat u bent ingelogd kunt u ook zoeken op “Oogcontact” (zie het kopje “zoeken” onder “Gebruiksaanwijzing”). Alle leden van de commissie Oogcontact-West worden dan weergegeven. De leden van de commissie beantwoorden graag uw vragen.
Papieren versie
Is er behoefte aan een papieren versie van Oogcontact-West? Na het inloggen kunt u bovenaan de pagina via de knop “PDF afdruk” een actuele versie Oogcontact downloaden. Dit bestand kunt u dan zelf afdrukken. Kent u gemeenteleden zonder internet die wel graag een exemplaar van Oogcontact willen hebben? Op deze manier kunt u hen een analoog exemplaar verstrekken.

Gebruiksaanwijzing

Zoeken
Bovenaan de pagina opent u via de knop “Zoeken” de zoekfunctie van Oogcontact-West. U kunt een zoekterm ingeven voor één van de volgende velden:
- Voornaam;
- Achternaam;
- Taak binnen de gemeente;
Let op! Dus niet op een volledige naam (Voornaam + achternaam), omdat deze informatie over twee velden verdeeld is. In dit geval wordt de melding “Geen resultaat” weergegeven.

In het zoekresultaat worden alle personen weergegeven die voldoen aan de zoekopdracht. Om de gezinsleden van de betreffende persoon te kunnen zien dient de persoon eenmaal aangeklikt te worden.

In de kolom aan de linkerkant op de pagina kunt u zoeken op voor ingestelde categorieën. Hierbij staat ook de categorie “Zoek allen”, hiermee worden alle geregistreerde gemeenteleden op alfabetische volgorde getoond.

Nieuwe gebruikers
Als u regelmatig de diensten in de Westerkerk bezoekt en ook graag wilt deelnemen aan het gezichtenboek, dan klikt u op de Login-pagina op de tekst \"registreren\".
Ieder gemeentelid dient apart geregistreerd te worden, dit geldt dus ook voor kinderen. Kinderen kunnen aangemeld worden met het mailadres van één van de ouders.
Nadat u op “aanmelding versturen” heeft geklikt, wordt de melding in beeld getoond dat uw registratie is verzonden. Uw aanvraag is nu ter goedkeuring (om misbruik te voorkomen) in behandeling bij de beheerder. De beheerder zal uw aanvraag zo spoedig mogelijk behandelen, maar dit kan enkele dagen duren.

Wachtwoord na goedkeuring aanvraag
Zodra de beheerder uw aanvraag heeft gehonoreerd, dan ontvangt u een e-mail met het wachtwoord waarmee u kunt inloggen. Ter beveiliging van de persoonsgegevens op de site kunt u het wachtwoord niet zelf bepalen.

Relaties leggen
Nadat u voor de eerste keer bent ingelogd kunt u, indien van toepassing, een relatie leggen met uw partner en kinderen. Het leggen van relaties gaat als volgt:
U zoekt de persoon op met wie u een relatie wilt leggen en klikt op de tekst ‘meer info’ onder aan de foto. Bovenaan de getoonde gegevens van deze persoon staat een selectiemenu met de keuzes ‘dit is mijn partner’ en ‘dit is mijn kind’. U kiest de juiste relatie en drukt op de naastliggende tekst ‘leg relatie’. Vervolgens wordt er een e-mail naar de betreffende persoon gestuurd met de mededeling dat u een relatie met hem/haar wilt leggen en om akkoord vraagt. Zodra de ontvanger van het relatieverzoek akkoord heeft gegeven, is de relatie gelegd en krijgt u hier een bevestigingsmail van.

Gegevens wijzigen
Onderaan uw foto staat de tekst ‘meer info’. Als u deze tekst aanklikt, krijgt u de gegevens te zien zoals deze in Oogcontact zijn opgenomen. Deze gegevens kunt u wijzigen en/of aanvullen door in het betreffende veld te klikken. Onderaan staat de knop “Opslaan”, waarmee de aanpassingen vastgelegd kunnen worden. De persoon die is ingelogd kan alleen bij zichzelf en bij zijn eventuele partner en kinderen wijzigingen en aanbrengen.
Op het moment dat uw bestaande foto aan vervanging toe is, dan kunt u een nieuwe foto laten maken tijdens het eerst volgende fotomoment.

Wachtwoord vergeten?
Bent u uw wachtwoord vergeten? Dan kunt u via de Login pagina een nieuw wachtwoord opvragen door het invullen van uw mailadres en de tekst “vergeten” achter het wachtwoord. U ontvangt daarna een automatisch gegenereerd nieuw wachtwoord, waarmee u direct kunt inloggen. Ter beveiliging van de persoonsgegevens op de site kunt u het wachtwoord niet zelf bepalen.

Uitschrijven of foutieve relaties verbreken
Indien u wilt worden uitgeschreven uit Oogcontact-West of indien er foutieve relaties verbroken dienen te worden, dan dient u hiervoor contact op te nemen met de beheerder van de site. Klik hiervoor bovenaan de pagina op “Contact”.